Krekt Sailing - Dé zeilschool voor volwassenen

Naar de homepage van Krekt Sailing

Leren zeilen op een kajuitboot

Instructie

Later met uw eigen jacht naar verre kusten . . . of een actieve zeilvakantie met prachtige tochten en ankeren in schitterende baaien. Dat kan een reden zijn om les te nemen op een kajuitzeiljacht en nu al te genieten. Het varen en leren zeilen met een kajuitzeiljacht is en blijft een geweldige ervaring.Klik hier voor een impressie.

 

Instructie kajuitjacht in zeilschoolverband

Krekt Sailing is als zeilschool actief vanuit de wallocatie de Tijnjehoeve in Uitwellingerga en vanaf de driemaster De Nieuwe Liefde. Onder zeilinstructie weekend of week staan alle boekbare periodes vermeld. U kunt ook zoeken in Krekt 2016.

 

U kunt in de vermelde perioden boeken voor een geheel verzorgd verblijf in onze accomodatie. Op de beschikbare instructiejachten zijn er 2 tot 4 cursisten. Er wordt uiteraard volgens de CWO-richtlijnen lesgegeven.

 

Met welke kajuitzeiljachten wordt er les gegeven?

In samenwerking met Sailing Center Langweer hebben wij de beschikking over een grote variatie aan zeiljachten, vrijwel allemaal met een variabele diepgang.

 

Delphia 29

Vaargebied Friese Meren:

- New Classic 700 / Sportina 680

- Sun Classic 800 / Sportina 25

Vaargebied Friese Meren IJsselmeer Wad:

- New Classic 850 / Balt 27

- Delphia 29 / 31 / 33

- Bavaria 31 / 32

- Feeling 32 / 44

 

Uw verblijf

U verblijft geheel verzorgd met ontbijt, lunchpakket en driegangen avondmaaltijd. Koffie en thee zijn inbegrepen. In de Tijnjehoeve slaapt u in één van de slaapkamers met douches en toilet. De zeilschool ligt direct aan een omgeving met veel oefenmogelijkheden, aan de rand van het toeristische Sneek. In de zomerperiode is uw accomodatie het luxe schip de Nieuwe Liefde. U overnacht in hutten met eigen douche en toilet. Deze driemaster heeft prachtige verblijven, een bar en veel ruimte op de dekken. Terwijl u overdag met uw instructeur op uw eigen kajuitzeiljacht instructie krijgt, vaart de Nieuwe Liefde naar een nieuwe ankerplaats of kade zodat uw uitzicht bij terugkeer telkens anders is. Uw opstapplaats is aan de kade van de professor Zernikestraat in Sneek.

 

Dagprogramma

Elke dag wordt er een mooie tocht uitgezet met onderweg een uitgebreide zeilinstructie. Voor de lunch wordt meestal een plaatsje bezocht en rond 17.00 uur bent u weer terug. Na het diner is er een theorieles. En daarna ... onderlinge sfeer en ontspanning, soms tot in de late uurtjes.

 

Andere mogelijkheden voor instructie kajuitzeiljacht

In 2016 organiseert Krekt Sailing drie begeleide zwerftochten met kajuitzeiljachten. Deze flottieljes worden begeleid door instructeurs en een moederschip. Met onze schepen vaart u een prachtige tocht, meestal van een lang weekend. U kiezen voor zelf schipperen of een instructeur aan boord hebben. Wilt u instructie op maat, kies dan voor privéles. Dit kan ook op uw eigen schip.

 

Kleine kajuitboot op de Friese meren

Op de meren en in de sloten in Friesland is het varen op een kleine kajuitboot een heerlijke ervaring. Het biedt net even wat meer comfort dan een open kielboot en vaar je een meerdaagse tocht dan heb je je slaapplaats bij je. Ook is het varen op een kleine kajuitboot een mooie opstap voor het varen op grotere kajuitboten op ruimer water (IJsselmeer, Wadden, Noordzee). De kleine kajuitboten kenmerken zich door: het hebben van een buitenboordmotor en hebben een lengte van maximaal 26 voet. In zoverre lijken ze op een open kielboot zoals bijvoorbeeld een valk. Ook de vaareigenschappen lijken op die van een open kielboot. Toch vergt het varen op deze kleine kajuitboten iets meer vaardigheden dan een open kielboot. Het CWO-diploma voor kajuitboot vereist o.a. het varen op een boot met een 'inboard-motor', een lengte van minimaal 27 voet en navigeren op ruim water. Volgens die definitie zijn de kleine kajuitboten dus geen kajuitboten. Speciaal voor de mensen die wel graag goed en veilig willen leren varen op een kleine kajuitboot op binnenwater, maar (nog) niet het hele CWO-kajuitboot-traject willen doorlopen, heeft Krekt Sailing de opleiding "Kajuitboot Beperkt". In deze opleiding leer je alles wat je moet kunnen en weten voor het veilig varen op kleine kajuitboten, maar je ontvangt een kielboot-diploma, want tot die CWO-categorie behoren deze kleine kajuitboten. Het instructie-programma is dus beperkter dan onze 'gewone' kajuitbootopleiding en dat zie je ook terug in de instructiekosten.

 

MOTORMANOEUVREREN

Misschien herkent u dat wel: In havens en bij bruggen is het altijd even spannend met het manoeuvreren op de motor. Het zeilen doet u al een tijdje en gaat prima, maar het manoeuvreren in de kleine ruimte zou u best beter onder de knie willen krijgen.

Daarvoor heeft Krekt de speciale Motor Manoeuvreer Dagen. Een dag oefenen en leren aanleggen op de kleinste plekjes, gebruik maken van de wind in plaats van er tegen vechten of je erdoor laten verrassen. De boot 100% onder controle. Dat is een lekker gevoel: de haven uitvaren zonder er de hele dag er tegenop te zien dat de boot ook weer de haven in moet.

Instructie met verblijf bij Krekt Sailing
Voorkeur boot
Weekend voor- of naseizoen
Weekend Nieuwe Liefde

Midweek Nieuwe Liefde

Kajuitboot Beperkt (Friese Meren)

New Classic 700

Sportina 680 (2 p.p.boot)

450
595
995

Sun Classic 800

Sportina 25 (2 p.p.boot)

500
n.v.t.
1095

 

Kajuitboot Volledig (Friese Meren,

ruime binnenwateren, Waddenzee)

NewClassic 850 / Delphia 29 (3 p.p.boot)
495
n.v.t.
995
NewClassic 850 / Delphia 29 (2 p.p.boot)
615
n.v.t.
1245
Bavaria 31/32 (3 p.p.boot)
510
760
1195
Bavaria 31/32 (2 p.p.boot)
655
995
1395
Feeling 32 / Delphia 31/33 (3 p.p.boot)
555
n.v.t.
1235
Feeling 32 / Delphia 31/33 (2 p.p.boot)
725
n.v.t.
1450
Feeling 36 (4 p.p.boot)
620
n.v.t.
1185
Feeling 36 (3 p.p.boot)
725
n.v.t.
1295
Feeling 36 (2 p.p.boot)
870
n.v.t.
1545
     

Motormanoeuvreren

(exclusief verblijf)

   
Bavaria 32 of vergelijkbaar

149

per dag