Krekt Sailing - Dé zeilschool voor volwassenen

Naar de homepage van Krekt Sailing

Flottielje zeiljachten

Zwerftocht Friesland, IJsselmeer en Waddenzee

Een prachtige zwerftocht met groep zeiljachten. Het vertrekpunt is Langweer. U vaart met een een instructeur aan boord of u schippert zelf. Dat is in grote lijnen wat wij met flottieljezeilen bieden.

 

Het programma

Tijdens deze tocht maakt u kennis met een grote variatie aan vaarwater. Elke dag start met een briefinDroogvalleng over het dagtraject, de mogelijkheden en knelpunten.

U leert de fijne kneepjes, zowel zeiltechnisch als ook het manoeuvreren in havens, sluizen en bij bruggen, betonning en eventueel het varen op stromend water. Planning van tochten is ook een vast onderdeel. Elk schip vaart individueel naar de afgesproken bestemming. Daar komen we weer bij elkaar.  's Avonds na de maaltijd is er de gelegenheid om een theorieles te volgen. Deze gaan over uiteenlopende onderwerpen: Vaarregels, Navigatie, Fysica, Meteorologie, Tochtplanning, Marifoongebruik enz.

 

Boeken met meerderen of alleen?

Meestal wordt geboekt door tweetallen of bekenden van elkaar, maar u kunt ook individueel inschrijven. Door met meerdere personen te boeken is de is de scheepskeuze in principe aan u, soms na overleg.

Feeling 32

Voor alleengaanden wordt in elk flottielje minimaal één schip beschikbaar gesteld en bij boeking geeft u aan welk schip u voorkeur heeft. Er wordt gevaren met de schepen waarvoor de meeste individuele boekingen zijn. De leeftijd varieert, het zijn uiteraard allemaal volwassenen.

 

 

Ervaring?

Ervaren of niet, dat is niet van belang want onze instructeurs geven les op maat en op elk niveau. Ieder bemanningslid leert, van schipper tot beginner.

 

Met of zonder instructeur?

Met uitzondering van alleengaanden kunt u bij boeking aangegeven om zelf te schipperen. Uiteraard krijgt u van ons wel ondersteuning, o.a. door de dagelijkse briefing m.b.t. de tocht en zo nodig hulp onderweg en in de havens. Bij twijfel over het zelf schipperen, geven wij u graag advies. Het eerste deel met instructeur en later zelf schipperen is meestal ook te regelen. Bij de boeking worden hierover afspraken gemaakt en vastgelegd voor de organisatie van de flottielje.

 

Geplande tochten 2016

De najaarsflottielje wordt gevaren met boten met variabele diepgang (New Classic, Delphia en Feeling). Zowel de Feeling- als de Delphia- en New Classic-jachten zijn geschikt om mee droog te vallen. Tijdens de najaarsflottielje staat dan ook het droogvallen en het navigeren op het Wad op het pogramma.

 

Feeling 39

Beschikbare schepen

Voor deze tochten hebben we via Sailing Center Langweer de beschikking over een grote variatie aan zeiljachten. In Friesland en op het Wad is een variabele diepgang belangrijk. Voor deze tochten hebben wij de volgende schepen beschikbaar:

- New Classic 850 (2-3 personen)

- Delphia 29 (2-3 personen)

- Bavaria 31 / 32 (2-4 personen)

- Delphia 31 / 33 (2-4 personen)

- Feeling 32 / 36 (2-4 personen)

- Feeling 44 (2-6 personen)

 

Met eigen schip deelnemen

Ook hiervoor zijn mogelijkheden, dit overleggen wij graag met u.  Een of meerere dagen een instructeur aan boord kunnen we ook verzorgen. We maken een programma op maat voor u. Bellen of mailen is hiervoor de beste optie, klik hier voor meer info!

Flottielje Friesland, IJsselmeer en Waddenzee

Tochten:

Hemelvaart en Najaar

Prijs per schip

Prijs individueel

(1 hut)

Prijs per 2 pers.

(1 hut)

 

New Classic 850, Delphia 29

(2-3 personen)

 

1599
799
1199
 

Bavaria 31 / 32

(2-4 personen)

 

1699
850
1275
 

Delphia 31, Feeling 32

(2-4 personen)

 

1750

875

1299

 

Delphia 33, Feeling 36

(2-4 personen)

 

1899
950
1399
 

Feeling 44

(2-6 personen)

 

2499
799
1199