Krekt Sailing - Dé zeilschool voor volwassenen

Naar de homepage van Krekt Sailing

Zeilen en theorie

CWO richtlijnen

De Commissie Watersport Opleidingen is een landelijke organisatie die uniformiteit in diploma-eisen formuleert. Voor de diverse bootcategorieën zijn er eisen per niveau van vaardigheid. In de categorie 'kielboot' zijn er vijf CWO-niveaus. Voor kajuitzeiljacht is er CWO1 t/m CWO4.

 

Leren varen volgens CWO-normenCWO1-niveau: na deze opleiding kunt u als bemanningslid goed functioneren. Met CWO2 kunt u zelf op pad gaan onder gunstige omstandigheden t/m windkracht vier. Op CWO3-niveau kunt u zelfstandig varen tot windkracht zes op het gebruikelijke vaarwater. CWO4 en CWO5 hanteren wij alleen voor instructeurs.

Op de internetsite van de CWO vindt u vrijwel alle informatie over de opleidingen en de verschillende niveau's en bijbehorende eisen.

 

De vorderingen

Bij elk verblijf op de zeilschool houden wij uw persoonlijke resultaten bij op een vorderingenstaat. Voldoet u aan alle eisen, dan wordt het bijbehorende diploma uitgereikt of afgetekend in uw eigen watersportpaspoort. Uw vorderingen blijven staan tot een volgend bezoek aan onze zeilschool, maar zijn ook geldig bij andere CWO-aangesloten zeilscholen.